jueves, 18 de noviembre de 2010

Activitat: LA VEU DE LA CONSCIENCIA


Fes una valoració de la conducta moral de l'Esglèsia catòlica al demanar perdó al poble jueu, d'acord als següents ítems al teu quadern de filosofia:
  1. Es l'Esglèsia responsable en algun sentit del genocidi nazi? 
      L'esglesia no va ser la responsable directa del genocidi jueu pero si que sent una part de culpa per l'actuacio de gent que es consideraba cristiana, els nazis.Per aixo es sent obligada a demanar perdo a les victimes del genocidi.  
  2. Creus que el Papa, l'Esglèsia catòlica té mala consciència?
Si , perque si no, no estarien demanant perdo per els actes que no cometeren ells directament si no gent que segui la seua doctrina.

3.Té algun gest de sensibilitat moral cap al poble jueu?

 Tambe, ja que no nomes els demana perdo si no que ademes heu fa davant un lloc sagrat per a ells el mur de les lamentacions.
4. Averigua si existeixen altres declaracions de l'Esglèsia semblants en relació a l'expulsió de les comunitats jueves durant l'Espanya dels Reis Catòlics, el col.laboracionisme durant el franquisme, l'extermini de les comunitats indígenes en Amèrica o més recentment la pederastia comesa per membres de l'Esglèsia i dona la teua opinió en aquesta entrada del bloc.

 
Respecte a la pederastia l'esglesia ha enviat ultimament varios comunicats demanant perdo per el comportament de diferents cures. En un llarg comunicat divulgat a Roma, els superios de L'esglesia catolica colombiana demanaven perdo per casos de pederastia apesar de tot l'esglesia oculta molts casos i els seus unics actes per solucionar el problema son la emisio de comunicats davant el poble i els cristians per aixi demostrar el seu “arrepentiment”.

 

1 comentarios:

Publicar un comentario